Kulaklı kalalım lütfen!

di_mainstone_human_harp_hero

Öngörü ve gündem takibi insana büyük başarılar getiriyor. Yanına bir de disiplini eklerseniz o başarı tadından yenmez. Fakat açıkça belirtildiği gibi en önemli etmen öngörü. Öngörülerinizin doğru olması, inandırıcı olması, gerçekten puzzle parçalarını birleştirdiğiniz zaman ortaya çıkan bir şey olması gerekiyor. Yoksa herkes gündelik hayatında sürekli olarak öngörülerde bulunuyor. Kimi on beş dakika sonrası için kimi ise on beş yıl sonrası için.

Kulaklıkların modaya huzur getirmesi

Övmek gibi olmasın ekip olarak öngörülerimiz bizi çoğu zaman yüz üstü bırakmıyor. Son projemiz sayesinde öngörülerin, tahminlerin, disiplinin ve cesaretin insana ne gibi geri dönüşler getirdiğine şahit olduk. Kulaklıkların gittikçe artan önemi, yapılan milyar dolarlık anlaşmalar, rakiplerin birbiriyle yarışı derken kulaklık oldukça keyifli bir modaya dönüştü. Oldukça iç açıcı diyoruz çünkü müzik her zaman iyiliğin temsili olmuştur. Dünyayı birleştirmiştir. 2008 yılında Madonna’nın Live8 konserinde “Müzik insanları bir araya getirir!” sözünü on beş dakika bütün Hyde Park’a söylettiği günleri hatırlayabiliriz buna en güzel örnek olarak. Bob Marley’in iç savaş sırasında müzikle sardığı öfkeler de var. Yani kulaklık aslında huzurlu bir moda. Emo saç kesimi, ensenin pembeye boyanması, piercingler, Çankaya fönü gibi akımlar herkesi değil aynı tarzdaki insanları bir araya getiriyor ama müzik tüm dünyayı!

Şehir insanının çoğu yorgunluğu ve başarısızlığı kendini dinleyememekten, kendiyle yalnız kalamamaktan doğuyor. Peşin sıra dizilen mutsuzluk, isteksizlik, tükenmişlik ve depresyon çoğu kent yaşamı süren insanda kendi sesini dinleyememesinden kaynaklanıyor.

Kimler Momentum’a sahip?

Artık hep beraber kulaklığın iç açıcı bir moda olduğuna inandığımıza göre, kulaklikal.com’a geçebiliriz. Projede en önemli hedef, yerkürenin her üyesinin kafasında çalan ritimi yakalamak, bir yerinden dahil olmak ya da duyabilmek. Bu durumda marka incelemesi, model incelemesi, müzik gündeminin içinde bulduk kendimizi. Şimdi de anlatıyoruz da anlatıyoruz!

Projenin içine dalmışken, içerik stratejisine örnek gösterilebilecek muazzam bir Sennheiser projesi ile karşılaştık. Son kulaklık modelleri Momentum ve bugüne kadar ürettikleri en başarılı kulaklık olduğuna güveniyorlar. Sennheiser, Spotify ortaklığında giriştiği projede neredeyse kendi X-Men ordusunu oluşturuyor! İnsanlara “momentum” ünvanını kazandırıp dünya ile paylaşıyor. Momentum’u hak etmek için büyük bir fark yaratmanız gerekiyor. Örnekleri incelerken hem eğleniyoruz hem de gerçekten büyük dersler alıyoruz. Kendi farkını yaratan her insanın Momentum’u vardır diyor Sennheiser ve arayışlarını her geçen gün daha da genişleterek sürdürüyor.

Mutant avı

Tabii ki de bunu Profesör Xavier gibi kafasında kask takıp Cerebro’ya girerek yapmıyor. Mutant arama cihazı yok. İnsanlardan video zinciri oluşturmalarını istiyor ve aralarından en büyük farkı yaratanı seçiyor. Frou Frou grubunun vokali Imogen Heap’e piyano yetmedi yıllarca ve özel olarak tasarladığı eldivenleriyle kendini bir enstrümana dönüştürdü. Müzik artık Imogen Heap’in ellerinde. Di Mainstone ise köprüleri arp haline getirdi ve özel bir yelekle köprü çalıyor! Pedro Reyes mafyadan, kaçakçılardan toplanan silahları alıp birer müzik aletine dönüştürdü. Jason Sweeney ise sessizliği arayan bir kahraman. Oluşturduğu ağ üzerinden insanlar ona sessiz yerleri gösteriyorlar. Disclosure bir grup ve biri 23 diğeri 20 yaşındaki iki kardeş, son teknoloji ve başarılı elektronik müziği babalarından kalan 80’lere ait ekipmanlarla dolu bir stüdyoda gerçekleştiriyorlar. Etkilendiniz değil mi?

Kendi momentumunuzu yaratırken başarılar!