Divalar gibi içerik yapalım, nasıl yapalım?

landscape-1454672292-adele-when-we-were-young

Ünlü oyuncu Viola Davis’e göre anılarımız konusunda dikkatli davranmalıyız çünkü anılarımızın dişleri var. Bir anıyı aklınıza en hızlı şekilde getiren nedir? Elbette müzik! Hem de tüm o dişli anıları da göğsünde yumuşatıp, vole çekiyor. Bazen müziğin bize yaşattığı her şeyi gözle görebilsek neler olurdu diye merak ediyoruz. Belki daha farklı insanlar olurduk. Çünkü yaşamın katlanılabilir, sevilebilir, hissedilebilir ve en önemlisi de paylaşılabilir olmasını sağlayan en büyük etmen müzik. Ve müzik tarihinin başladığı ilk günden beri bu işi harika yapan bazı kadınlar var. Diva, popstar, şarkıcı, sanatçı sizin onlara ne dediğiniz önemli değil, biz onlara diva diyor ve içerik stratejilerimizi hazırlarken onları örnek alıyoruz.

Beyonce Knowles

Öncelikle kesinlikle “Biyons” değil “Biyonse” olarak okunuyor bu kadının adı. Destiny’s Child ekibinden çıkıp daha sonra kendi kendinin CEO’su olan Beyonce, sürekli bağımsızlık konuşması yapıyor sahnede. Özellikle Super Bowl sahnesinden sonra özgürlüğün en tanınan savaşçılarından birine dönüştü. Çünkü bazen bazı özgürlük savaşçılarını daha tanıyamadan yok ediyorlar. Bu yüzden Beyonce önemli. İçerik stratejisinde Beyonce sizin özgürlüğünüz, fikirlerinizin hür iradesi, paylaşımların en cesur olanı olacak. Bir yazıya 15 kelime başlık atmak istiyorsanız atın! Görseli yazıdan tamamen alakasız seçmek istiyorsanız seçin! Beyonce, aklınıza geleni söylediğiniz laflarınız ve aynı zamanda da insanların gözlerini alamadığı gösterişteki tasarımlarınız olacak. Dikkat çekmek mi demiştiniz?

beyonce

 

Adele

Albümünü Spotify üzerinden paylaşmayı reddeden ve dünyada kırılacak ne kadar rekor varsa kırmayı başaran Adele, içerik stratejilerinizde “Hayır” demeyi öğrendiğiniz bölüm olabilir. İnanılmaz güldürme etkisine sahip espri anlayışı, samimiyeti ve rahatlığı ile bir içerik stratejisini başarıya ulaştıracak her şey Adele’de olsa da siz onun kararlı ve emin duruşundan faydalanabilirsiniz.  “Bize gelse de çekirdek çitlesek” rahatlığı uyandıran Adele, birçok şeye hayır diyerek, dünyayı elinde tutmayı başardı. Bu kadar samimi, eğlenceli ve kararlı bir strateji bulduğunuz zaman siz de elde etmek istediğinize ulaşırsınız. Çocuk gibi düşünmeyi öğrenmelisiniz. Bir şeyi yaratırken, çizerken, yazarken veya anlatırken gerçek bir çocuk gibi hareket edin. O zaman her şey daha Adele gibi olacaktır. Samimi, içten ve eğlenceli. Bu durumda “Hayır” dediğinizde de size kimse gücenmez. Hatta Adele’e fazla benzerseniz “Gel bize sabaha kadar gıybet, çay çekirdek!” gibi tekliflerle karşılaşabilirsiniz.

adele

Sia

Sia en karizmatik divalardan biri. 8 Ağustos’ta yakından görme şansına da erişeceğimiz Sia’nın Avusturalya’dan hatta Men At Work grubundan başlayan garip hikayesi, acı dolu detaylarla dolu. Şarkılarını yapıp Adele, Rihanna, Beyonce ve daha nicesine yüksek miktarlarda satmayı başaran Sia’nın içerik stratejilerinde kullanabileceğiniz en önemli özelliği kendini anlatışı olmalı. Her şey çok sade, net ve ortada. Bununla birlikte kendinin de söylediği gibi herkesin Instagram üzerinden dişçideki fotoğrafını paylaşmasından da sıkılmış. Bu yüzden pop müziğe biraz gizem katmak istemiş ve o günden beri de kameralı ortamda suratını gören olmadı. İşlerinizin merak uyandırıcı olması gerekiyor. Neyin merak ettireceği araştırılıp bulunmalı. Yani kullanıcılar önce merak etmeli, sonra da merak ettiklerine cevaplar bulmalı. İşte bunu bir Sia yapıyor, bir de siz deneyin. Belki olur.

sia

 

Müzikle dolduk taştık, bir de size Spotify listesi hazırladık.