Bu yazının başlığı ne olsa okumak için tıklardınız?

shutterstock_167425727

Bu paragrafın ilk cümlesi nasıl olsa yazıyı okumaya devam ederdiniz?
Aşk mı para mı?

Neden bir şeyleri okumak için tıklıyoruz ve neden tıkladığımız halde bazı yazılarda kalırken, bazı yazıları “Dıııt!

Evet tamam, bunu herkes bilir, çünkü seviyoruz, ilgileniyoruz, hoşlanıyoruz, az kaldı, aşık olacağız falan…

Hikayenin önemi, içeriğin kalitesi, yararlı olma veya sadece eğlendirme gibi kıstaslar bir yazıyı okunur kılarken hiçbir şeyden bahsetmeyen ama kendini okutan üfleten yazılar da yok mu?

Hiçbir şeyden bahsetmeyen bir yazı olabilir mi? Bilmediğimiz bir alfabede yazılan bir yazının sizin için hiçbir şey ifade etmediği konusunu ayrı tutarak soruyu cevaplayınız. Süre başladı ve sürenizin ne kadar olduğunu bilmiyoruz.

“Doğaçlama” denilen kavramda psişik bazı durumlar yok mu? Mesela neden şunu doğaçladın da bunu doğaçlamadın, neden o da bu değil?

Hala okuyor musunuz? Bu cümleden sonra nasıl bir cümle gelse bu yazıyı okumayı bırakırdınız?

“Öyle ya da böyle, bir şekilde okutuyor”, “Tamam bence

Sistemde hata. Error! Yardım! Kapatıp tekrar aç. Zalım dünya.

Bu yazının neyden bahsettiğini anlayan var mı? Bu yazı bilinçaltınıza hangi mesajları yüklüyor? Bu

Okuduğunuz tüm içerikleri -bu seksi bir manken fotoğrafının altındaki yazı da olabilir, derli toplu ve SEO’ya uyumlu bir makale de- okumanızın sorumlusu kim? Mesela bu yazıya neden tıkladınız? Mesela okunmadığı halde içi anahtar kelimelerle dolu olduğu için Google tarafından üst sıralarda indekslenen sayfaların tıklanıp hemen kapatıldığı içerikler neden hala yazılıyor? Bu zulme maruz kalan insanlar sadece para kazanma derdinde olan mecralara neden “Biz mecburen tıklamış olduk ama aslında işimize hiç yaramadı o içerik” demiyor? İnsanların başında zaten bir sürü iş ve dert olduğu için mi? İnsanların başında neden bir sürü iş ve dert var?

Konudan konuya atlamak, konunun aslında bir “Konularbütünü” olduğunun en iyi göstergesi değil midir? Konular bütününü “Konularbütünü” şeklinde yazacak kadar bütün!

Soru işaretiyle biten her cümle etkileşim yaratır mı?

(Sarıldılar.)