Hedefe giderken doğru yolda mısınız?

shutterstock_199456448

Hayatınıza devam ederken, yanınıza bir de blog katmaya veya şirket olarak bir blog sahibi olup, içerik pazarlayarak ilerlemeye karar verdiyseniz, blog mecralarını doğru bir şekilde anlamış ve hangi alanlarda, hangi bloglarda başarılı olacağınıza dair bilgiler edinmiş olmanız gerekiyor.

Bloglar yeni yeni hayatlarımıza girerken, insanlar her mecrada kendilerini deniyorlardı. Bu da elbette Google için oldukça karmaşık bir problem ortaya çıkarıyordu. Çünkü birden fazla benzer içerikli blog sahibi olduğunuz için arama sonuçlarına nasıl cevap vereceğini bilemiyordu. Bu durumda bloğunuzdan bir tek siz haberdar oluyordunuz. Böyle bir durumda elbette ortaya başarısız bir içerik stratejisi çıkıyor. En iyisi blog mecralarını biraz daha iyi anlamak!

wordpress

1- WordPress
Elbette herkesin duyduğu isim WordPress. Çünkü dünyada en çok kullanılan blog mecrası. WordPress.com ve WordPress.org olarak iki farklı server’da hizmet veriyorlar. WordPress.com ücretsiz ve zorken WordPress.org ücretli ve daha zor. Klasik yapısının ve ciddiyetinin yarattığı hava sayesinde e-ticaret konusunda veya teknolojik tanıtım bloglarında ideal bir ortam oluşturuyor. Özel olarak tasarlanan binlerce temadan dilediğinizi seçip çalışmaya başlayabilirsiniz.

Blogger_logo-6

2- Blogger
Blogger, en eski ve en çok kullanılan blog mecralarının başında geliyor. Hatta WordPress’ten sonra geliyor da diyebiliriz. Oldukça kolay bir şekilde giriş yapıp, tüm Google hesaplarınızla bağlantı kurabiliyorsunuz. Ama eğer tasarıma veya eklentilere ilgi duyuyorsanız Blogger kullanıcısı olarak HTML öğrenmeniz gerekiyor. Şuradan Blogger HTML’si ile ilgili ufak tefek bilgiler edinebilirsiniz. Eğer hedefiniz yemek tarifleri yayınlayacağınız renkli bir blog oluşturmaksa, sizi Blogger biraz yorabilir. Çünkü güncellemeleri ile işinizden daha karmaşık bir hal alma ihtimali oldukça yüksek.

tumblr

3- Tumblr
Herkesin hakkında konuştuğu, “Tumblr Gençliği” diye bir güruh oluşturduğu güzeller güzeli Tumblr daha çok görsellere dayalı bir blog mecrası. Uzun metinler yerine video, gif veya fotoğraflar Tumblr’a çok yakışıyor. Eğer bir fotoğrafçıysanız ve arşivinizi tüm dünyayla paylaşmak istiyorsanız Tumblr sizin için doğru adres. Ama başınızdan geçen günlük olayları 560 kelimelik metinlerle yazmak için bir yer arıyorsanız, Tumblr’dan hemen çıkın!

medium logo

4- Medium
Henüz ülkemizde yaygın bir kullanıma sahip olmayan Medium, Twitter’ın kurucuları tarafından ortaya çıkarılan bir proje. Herkesin anlatacak bir şeyleri ve hikayeleri olduğuna inanan bir mantıkla yola çıkan kurucular, slogan olarak da “Herkesin hikayesi ve fikri…” diyorlar. Medium, size temiz bir sayfa veriyor ve yazdığınız hikayeleri kitlelerle paylaşmanızı sağlıyor. “Benim hayatım roman olur!” diyenler sizi Medium’a alalım.

scoopit

5- Scoop.it
Tumblr gibi görsellikten yana bir tutum sergiliyorsanız bu yeni nesil blog alanı Scoop.it tam size göre. Oldukça kolay bir kullanıma sahip web sitesinde, paylaşıma açık bir karakteriniz varsa oldukça ilgi görebilir, kısa zamanda kalabalık bir takipçi kitlesine sahip olabilirsiniz. Scoop.it için Pinterest’in makalelerle dolu hali diyebiliriz.